Bayat ekmek yemek sağlığa zararlı mıdır?
Bayat ekmekteki aflatoksin, mide, bağırsak ve karaciğer kanserine yol açabiliyor. Ekmeğin yanında, bayat, küflü fındık, fıstık gibi kuruyemiş ve isot, karabiber gibi baharatlar da özellikle karaciğerinizi tehdit ediyor.
Bayat ekmek yersek ne olur?
Ekmek üzerinde üreyen rhizopus stolonifer ve benzeri türler zehirleyebilir, hatta ölüme kadar sürükleyebilir! Küflenmiş ekmek yiyerek sağlığınızı tehlikeye atmayın. Söylediğimiz gibi küflenmiş ekmeğin temiz kısmı diye bir şey yok. Yani bu durumda ekmeğiniz küflendiyse hiç düşünmeden çöpe atmalısınız!
Üzerinden bir gün geçmiş ekmeği tüketmek sağlık bakımından daha zengindir. Üstelik bayat olan ekmek kilo yapmıyor ve midedeki diğer gıdaları da bastırıyor. Kilo çeşitli nedenler ile gerçekleşir. Bayat ekmek daha doyurucu ve tok tutucu özelliğine sahiptir.Burada dikkat edilmesi gereken nokta ekmekte kesinlikle küflenme belirtisi olmamalıdır?Küflenen bayat ekmeğin zararları arasında kanser riskini arttırması sayılabilir.
Ekmek kaç gün içinde tüketilmeli?
1-3 güne kadar tüketilecek ise ekmek dolabı veya poşete koyarak erzak dolabınnda sakla. 1 haftaya kadar tüketilecek ise ağzı kapalı hava almayacak şekilde poşette buzdolabında saklanmalıdır. 8-10 günden fazla sürede tüketemeyeceksen güzelce paketleyip buzlukta saklayabilirsiniz.
Bağırsak sağlığı için hangi ekmek tüketilmelidir?
Tam buğday unlu ekmek, çavdar ekmeği, yulaf ekmeği gibi tam tahıllı ekmekler demir, magnezyum, selenyum, B vitaminlerinden zengindir ve yüksek diyet lifi içeriğiyle kan şekerini dengede tutar, uzun süreli tokluk sağlar, bağırsak hareketlerini düzenler ve kan parametrelerini iyileştirir.
Gaz yapmayan ekmek hangisidir?
Tam Tahıllı Ekmek: Sindirim sistemini rahatlatır ve şişkinlik yapmaz.
Ekmeğin bayatlamaması için ne yapmak lazım?
Ekmek sıcakken kabuğunu koparmaktan kaçınınız.
- Ekmeği dilimleyerek tüketirseniz bayatlamasına engel olduğunuz kadar tazeliğini korumasını sağlamış olabilirsiniz.
- Ekmeğin bayatlamaması için sakladığınız yere (dolabın içi ve benzeri) bir miktar tuz serpiniz. Bu sayede ekmeklerin bayatlamasına engel olabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder